Коледна благотворителна трапеза

Венцеслав Георгиев | 11:17 23/Декември/2015
Прегледана: 1743 пъти.

 

През 2016 г. ПМГ – Ловеч навършва 45 години от създаването си. Всички инициативи през настоящата учебна година са посветени на тази годишнина. На 21 декември 2015 г., в дните преди Коледа, учениците от гимназията подредиха благотворителна трапеза с много и различни, приготвени вкъщи вкусотии.

В организацията участваха основно десетокласниците, но получиха подкрепа от всички свои съученици. Със събраните средства бяха закупени храна, плодове и подаръци за живеещите в Дом за стари хора “Върбовка“. Те получиха елха и украса за нея, дарени от седмокласниците, както и много коледни картички, изработени от децата в училище.

Поздравиха ги с песни, танци и стихотворения. Много радост и вълнение предизвикаха изпълненията на най-малките – Александра, Габриела, Елизавета, Вероника. Възрастните хора пожелаха тази среща да не е последна.

Да направиш добро не е трудно, достатъчно е да повярваш в Него и да намериш до себе си хора, които също вярват. Така идеите с общи усилия се превръщат в жестове на внимание, които носят топлина и радост на другите. А това е най-голямата награда за стореното.