ОТВОРЕНО ПИСМО

Венцеслав Георгиев | 13:39 17/Януари/2017
Прегледана: 1675 пъти.

 

До обществеността на гр. Ловеч
Чрез местните и национални медии

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ КОЛЕКТИВА НА ПРОФИЛИРАНА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ – ЛОВЕЧ


УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
 

Профилирана природо-математическа гимназия е училище с традиции. Не един или двама са тръгнали по своя път от Нашата гимназия. Няма Национално външно оценяване, или математическа олимпиада, или състезание, в което нашите ученици да не са заели първите призови места в класирането. Само през миналата учебна година двама ученици от ППМГ получиха единствените в Област Ловеч пълни шестици по математика на проведеното Национално външно оценяване в 7 клас, получавайки максималните 100 точки. Средният резултат на всички ученици по математика в гимназията е мн. добър 5,27, а по български език и литература е мн. добър 5,28. Това отреди 11 място в страната по среден резултат от НВО и осмо място в България само по математика. Гимназия от провинциалния град!

Всичко това е резултат от качественото обучение по математика и български език и литература, природни и хуманитарни науки в училището и наличието на много допълнителни възможности за подготовка в кръжоци и школи. Вече трета година работим с преподаватели от ВУЗ в школи по математика, което започна да дава своите плодове. „Нова гордост за България!“ – възкликнаха медиите, когато отборът по математика на ППМГ се върна с първо място от Десетия международен конкурс „Математика и проектиране”, провел се през месец май миналата година в руската столица Москва.

Къде, ако не в Математическата, направихме първата смарт класна стая в областта. Таблети-лаптопи за учителите и таблети-лаптопи в раниците на децата, електронни уроци и електронни домашни – това вече е факт за учениците от 6 „а“ клас. Въвеждането на информационните и комуникационни технологии в класната стая и в раниците на учениците затвърждава позицията на гимназията като иновативно училище.

В неделя, 15 януари 2017 г., ловешки сайт публикува статия, в която коментира съгласувания от общината план-прием за училищата за следващата учебна година. В статията има серия неверни факти и манипулативни внушения.

ЦЕЛИЯТ ТЕКСТ ВИЖТЕ ОТ ТУК