Признание за гимназията

Ели Христова | 17:17 27/Май/2020
Прегледана: 313 пъти.

 

Директорът на Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч Димитър Петков получи Почетен медал на Община Ловеч за дългогодишна педагогическа дейност и издигане престижа на града в областта на образованието. При връчването на наградата на 24 май кметът Корнелия Маринова се обърна към него с думите: „Тези, които ме познават, знаят колко много се вълнувам, изправена пред Димитър Петков – учител с 40 години стаж, директор от 25 години, четвърт век, на знаково училище в Ловеч. Вълнувам се, защото знам какво струва това на Вас, на учителите, които ръководите, на децата, които през годините сте извели като Ваши възпитаници, колко много труд, колко амбиция и всеотдайност. Затова с моя заповед Ви удостоявам с Почетен медал на град Ловеч – за изключителния принос в утвърждаване на добрите традиции в образованието, за новаторството и за това, че винаги всичко правите от цялото си сърце.“

На различния 24 май Математическа гимназия получи също така плакет „Св.св. Кирил и Методий“ – за бързото адаптиране към дистанционното обучение в условията на пандемията. Наградата е висока оценка за съвместната работа на учители и ученици, тяхната адаптивност, всеотдайност и трудолюбие в създалата се непозната ситуация.

Празникът бе отбелязан без тържествена церемония и обичайните ученически шествия, но Общинският духов оркестър допринесе за доброто настроение.