Новини

Г-жа Грета Георгиева изнесе открит урок по математика в иновативния VI „а“ клас на Математическата

15:02 03/Юни/2019
Прегледана: 1695 пъти, Венцеслав Георгиев
Г-жа Грета Георгиева изнесе открит урок по математика в иновативния VI „а“ клас на Математическата
За много хора математиката е онази трудна и скучна материя, която е представлявала особена мъка в училище. Сигурно има и такива, които си спомнят особения блясък в очите на учителката по математика, обясняваща разпалено за лица, обеми, медиани, път, скорост, време и още такива страшни термини. Но нашите шестокласници не се страхуват от математиката.

Днес в Математическата се проведе открит урок по математика в VІ „а“ клас, с преподавател Грета Георгиева. Класът е част от проекта за иновативно училище. Присъстваха родители, учители и цялото ръководство на гимназията. В продължение на два учебни часа учениците решаваха сложни задачи от втората част на националното външно оценяване за седми клас, без да знаят, че подготвените им математически задачи са от там. И ученици и родители установиха това в края на втория час.

Едно от важните неща, които учениците показаха пред своите родители е, че със знанията от шести клас могат да се справят, без особени затруднения със задачите от втората част на НВО, което им предстои след една година. С повече труд всичко се постига. Това сподели г-жа Георгиева в края пред ученици и родители. С школата по математика, с консултациите, с труда и системното решаване на задачи всяко дете може спокойно и без допълнителни уроци да се справи с НВО след седми клас. Математиката е с надграждане и когато си прилежен и трудолюбив в пети, шести и после в седми клас, можеш да постигнеш високи резултати. Още едно доказателство, че Математическата дава една отлична подготовка и подготвя своите ученици за всички предизвикателства и прави изборът им по-ясен и лесен.

Децата показаха на своите родители, че математиката не е толкова скучна и сложна наука. В края на часа шестокласниците решаваха тест чрез мобилните си  устройства и демонстрираха, че новите технологии могат винаги да са в помощ за всичко и на всички, стига да се използват по предназначение.