Новини

Един различен час по история

12:56 26/Септември/2022
Прегледана: 521 пъти, Ивона Дочева, Снимки: Владимир Недялков, 11 А клас
Един различен час по история
Ученици от Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, успяха да се докоснат до миналото на Ловеч. На 20 септември специален гост-лектор в часовете по история бе г-жа Пенка Чернева, председател на Клуба на дейците на културата. В три последователни учебни часа по история, с активното участие на ученици от 5, 10 и 12 клас, младежите се запознаха с подготвената от нея специално презентация за Освобождението на нашия град, част от Културния календар на Общината.

Тези часове бяха проведени в новото обособено пространство на Дигитален клуб „Родолюбие“ – най-новата придобивка на гимназията, реализирана с финансиране по програма „Ти и Лидъл за по-добър живот“.

За възпитаниците на Математическата и техните преподаватели е от огромно значение съхраняването на традициите, родовата памет, знанията за родния край, за отминали, но решаващи исторически събития. Благодарности на г-жа Чернева за отзивчивостта и прекрасната презентация и вярваме, че в Дигитален клуб „Родолюбие“ предстоят още много вълнуващи срещи с историята и гордото минало на България.