Новини

Младши посланици от ППМГ се срещнаха с евродепутат

13:48 09/Март/2018
Прегледана: 1350 пъти, Елица Върбановска
Младши посланици от ППМГ се срещнаха с евродепутат
Ученици от Профилирана природо-математическа гимназия, младши посланици на Европейския парламент в гимназията, се срещнаха с най-младия депутат в европейската институция Андрей Новаков. По време на срещата евродепутатът разказа подробности около първата българска европейска програма АЛЕКО, чийто автор е той.
Програмата предвижда финансиране на млади предприемачи, като дава шанс на прохождащи в бизнеса да почерпят опит от утвърдени в техния бранш компании в Съединените американски щати, Израел и Сингапур. Те могат да изкарат 3-месечен стаж там и след като се върнат у дома, да го приложат на практика. „Целта е амбициозна, а очакванията от програмата – големи, за да може Европа да се превърне отново във водеща икономическа сила”, заяви Новаков.
След официалното представяне евродепутатът проведе неформален разговор с представителите на гимназията и обеща да дойде в училище съвсем скоро. „Единствените ограничения, които имате, са тези, които сами си създавате. Летете свободни към хоризонта!” – това беше посланието на Андрей Новаков към учениците.