Новини

Нов живот за старите градинки

11:36 27/Май/2024
Прегледана: 121 пъти, Елица
Нов живот за старите градинки
Тревните пространства пред входа на Математическата ще придобият нов облик, благодарение на спечелен проект „Бъдещето е зелено“. Предвиждат се редица дейности, в които да бъде ангажирана цялата училищна общност – подготвяне на терена, оформяне на кътове, засаждане на цветя, храсти и билки, обособяване на зона-банка за отглеждане на нови растения. Ученици от профил Биология ще проучат и създадат QR-кодове с информация за засадените растителни видове, както и изложба „Красотата на природата“. Учители по различни предмети ще имат възможност да предложат съвременни методи на преподаване чрез осъществяване на проектно-базирани уроци в обособеното пространство.
Поддръжката на новосъздадената градинка и дообогатяването й с нови растителни видове ще изградят не само усет у учениците на Математическа гимназия – Ловеч, към опазване на красивото в природата, но и ще изгради умения и навици за целесъобразно екологично поведение.
Идеята за проекта „Бъдещето е зелено“ е на зам.-директора на Профилирана природо-математическа гимназия Тошко Колев, конкурсното предложение е разработено от преподавателя по английски език Елица Върбановска, схемите на лехите и разположение на растенията са дело на Тихомир Найденов. Инициативата е подкрепена от училищното настоятелство „ПМГ-Надежда“.
Финансирането в размер на 7498,20 лева, е в рамките на Национална кампания „Чиста околна среда – 2024“ на тема: „Обичам природата – и аз участвам“ и е единственият одобрен проект на територията на Община Ловеч.
 
Текст: Ели Йорданова