Новини

В очакване на Коледа

14:52 21/Декември/2020
Прегледана: 987 пъти, Антония Станиславова Савчева - V "a" клас
В очакване на Коледа

Отново ще е Коледа. Рождество Христово идва да освети хората и техния път. Това е време, когато всеки забравя лошото, мъката изчезва от сърцето, злото се прикрива, за да даде път на добротата и дарява щастие.

Много разнообразни и весели обичаи осейват пътя на Коледата. Това е времето човек да отвори сърцето си за другите. Да поиска прошка за грешките, да направи добро. Коледа е време за чудеса и всеки очаква своето чудо, а то зависи от самите нас. Чудото да бъдем по-добри и то не само на Коледа, а всеки ден!

Време е всеки да погледне към небето и да каже благодаря. Време е да прегърнем близките си и да намерим време да им кажем колко ги обичаме. Време е да се усмихнем на света.

Дори да нямат пари за скъпи подаръци, всички са щастливи просто, защото е Коледа.

Коледа е празник на семейството. Хората са у дома, закичат елхата с красива украса, приготвят трапезата и пеят коледни песни, символ на доброто и свободния дух. Коледни лампички светят игриво и правят настроените още по-весело. Настъпва любимото време за децата.

Коледа е навсякъде – в очите на децата, в стъпките в снега, който бавно вали и носи радост и спокойствие. Тя е по празничните витрини и вълшебните коледни украси. Коледа е и в звездите, които горят на небето по ярко от всякога. Като, че ли във въздуха се носи дъх на бор и смола. Това е духът на Коледата и вълшебството, което всеки очаква.

Коледа е любовта, която остава в сърцето завинаги!